Saturday, January 15, 2011

نمایشگاه محصولات الکترونیکی مصرفی در لاس وگاس

ششم تا نهم ژانویه امسال باز هم دو نقطه صفر به سی ای اس رفت تا ته و توی دنیای فناوری در سال ۲۰۱۱ رو در بیاره.  سئوالی که بعضی ها همون اول به ذهنشون میرسه اینه که چرا لاس وگاس؟ برای پیدا کردن جواب رفتیم سراغ برگزار کننده های این نمایشگاه یعنی اتحادیه تولید کنندگان محصولات الکترونیک. بذارید بهتون بگم که این اتحادیه یکی از گردن کلفت ترین اتحادیه ها در آمریکا محسوب میشه. ارزش مالی شرکتهای عضو این اتحادیه تنها در آمریکا بالغ بر ۱۷۳ ملیارد دلار بوده. اونهم تنها در سال ۲۰۱۰. رفتیم سراغ پرزیدنت و مدیر اجرائی اتحادیه یعنی آقای گری شاپیرو و پرسیدیم چرا لاس وگاس؟
"با اینکه در طول ۲ سال اخیر شهر لاس وگاس ۱۷۰۰۰ اتاق هتل به ظرفیت خودش اضافه کرده ، مقامات محلی نوادا اعلام کردند که ظرفیت شهردر طول برگزاری نمایشگاه سی ای اس بطور کامل پر شده و تازه لاس وگاس با ۱۵۰ هزار اتاق در دنیا از نظر ظرفیت مسافر اوله! امسال نمایشگاه از لحاظ بازدید کننده رکورد شکونده و ما هم از این داستان خیلی خوشحالیم!"
حالا که فهمیدیم چرا لاس وگاس بریم سراغ فناوریهای داغ و اتفاقات مهم سی ای اس ۲۰۱۱.تم اصلی نمایشگاه امسال تبلت پی سی ها بودند. بعد از موفقیت تجاری شرکت اپل با تبلت آی پد ، خیلی از شرکتهای تولید کننده سخت افزار دارند سعی میکنن تا بخشی از بازار رو تصاحب کنن و بقول معروف از این سفره رنگین سهمی ببرند. سفره ای که در سال ۲۰۱۱ نزدیک به ۱۰.۷ ملیارد دلار ارزش خواهد داشت.
نزدیک به ۱۰۰ تبلت جدید در نمایشگاه سی ای اس ۲۰۱۱ معرفی شد که بعضی هاشون بلحاظ ساختار و قدرت سخت افزاریشون بسیار قابل توجه بودند. یکی از اونها تبلت جدید شرکت موتورولا باسم زوم بود. این تبلت با بهره گیری از پرادازشگر دوقلوی ۲ گیگا هرتزی شرکت ان ویدیا ، از قدرت پردازش گرافیکی بالائی برخورداره. موتورولا امیدواره با ورود زوم به بازار تبلت پی سی نمایش قدرتمندانه ای داشته باشه و نظر ها رو بخودش جلب کنه.
پال نیکلسون مدیر بازاریابی شرکت موتورولا:
صفحه این دستگاه ۱۰.۱ اینچی الان داره این فیلم رو با کیفیت اچ دی پخش میکنه و همونطور که میبینید تصویر بسیار شفاف و روشنه. برای اینکه این تصویر با این کیفیت به نمایش دربیاد باید از پردازشگرهای بسیار قوی استفاده کرد . برای همین این اولین تبلت دو پردازشگر ۲ گیگا هرتزی دنیاست با ۱ گیگا بایت حافظه رَم. مردم به این مدل دستگاه میگن لوح رایانه شخصی یا پی سی تبلت. واسه همینم ما کاری کردیم تبلت زوم باندازه یه رایانه خانگی قوی باشه. دوتا هم دوربین داره :دوربین جلو ۲ و دوربین پشتی ۵ مگا پیکسل. هر دوقابلیت ضبط تصویر با کیفیت اچ دی دارند. میتونید با استفاده از خروجی اچ دی ام آی اونو مستقیم یه تلویزیون و یا کامپیوتر خونه تون وصل کنید. اما صبر کنید چون داستان از این هم بهتر میشه! سیستم عاملش آندروید ۳.۰. این اولین تبلت رسمی گوگل هم هست. سیستم عامل ۳.۰ منحصرا برای تبلت پی سی ها طراحی شده و این اولین تبلتیه که از این سیستم بهره میگیره.
تمام قدرت بالای پردازش گرافیکی زوم توسط تراشه پردازشگر تگرا ۲ ساخت شرکت ان ویدیا تامین میشه. ان ویدیا امسال با تولید تراشه هایی که از فناوری آرم استفاده میکنند، تونست تا به انحصار چندین و چند ساله اینتل بر دنیای ریز پردازنده ها پایان بده. مایکروسافت هم روز قبل از سی ای اس اعلام کرد که نسخه بعدی سیستم عاملش بنام ویندوز ۸  بر روی فناوری آرم کار خواهد کرد . فناوری ای که برای استفاده از رایانه های کوچک و تلفنهای هوشمند طراحی شده. این یعنی سهم اینتل از دنیای تبلت پی سی ها بسیار محدود خواهد شد. 

No comments: