Wednesday, January 6, 2010

کنکاشی در مدارک تحصیلی مدیران دولتی در دولت احمدینژاد

وبسایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گزارش داد که کامران دانشجو وزیر علوم از طرح دولت برای بررسی مدارک تحصیلی مدیران از سال ۶۴ به بعد عقب نشینی کرد .در همان گیر و دار استیضاح وزیر سابق کشور بود که احمدی‌نژاد در نامه‌ای به وزیر علوم خواهان ارزیابی مدارک تحصیلی برخی مدیران اجرایی شده بود. وزارت علوم در اجرای این دستور احمدی‌نژاد با ارسال نامه‌ای از مدیران دولتی تقاضا کرد مستندات مدارک تحصیلی خود را به این وزارتخانه ارائه دهند. زاهدی وزیر علوم وقت اعلام کرد که تنها ۲۰ درصد از مدیران مدارک مورد نیاز را به وزارت علوم ارسال کرده اند. بحث مدارک مدیران رده بالا در ایران در حالی زیر ذره بین وزارت علوم قرار گرفته است که مدرک خود کامران دانشجو مورد تشکیک قرار گرفته.
داستان از آنجا آغاز شد که محمود احمدینژاد، کامران دانشجو را برای پست وزارت علوم به مجلس معرفی نمود. پس از آنکه وی اعلام کرد مدرک دکترا هوا فضای خود را از دانشگاه امپریال لندن گرفته است، بناگاه خبرگزاریها و وبسایتهای فارسی زبان شروع به تشکیک در مورد مدرک دکترای وی کردند و برخی تا آنجا پیش رفتند که موجودیت کالج امپریال لندن را زیر سئوال بردند.
صدای آمریکا برای مشخص شدن محل تحصیل و تائید مدارک تحصیلی آقای دانشجو با کالج امپریال لندن تماس گرفت. مسئولان این کالج در ایمیلی تایید کردند که کامران دانشجو بمدت سه سال و نیم در مقطع دکترا در این کالج مشغول به تحصیل بوده، اما "بدلایل غیر آکادمیک" از حضور ایشان در جلسه دفاع از تز دکترای وی ممانعت بعمل آمده است. کامران دانشجو ادعا می کند که بدلیل شرکت در تظاهراتی که پس از صدور فتوای قتل سلمان رشدی توسط آیت الله خمینی در لندن ترتیب داده شده بود، از انگلستان اخراج شده است. اما علیرضا نوریزاده، تحلیلگر سیاسی در لندن به صدای آمریکا گفت که دلیل اخراج کامران دانشجو از انگلستان فراتر ازشرکت در یک تظاهرات سیاسی بوده است و وی "در پی افشای طرحی برای ترور سلمان رشدی توسط اسکاتلند یارد ، از انگلستان اخراج شد."
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این پرسش که در هر حال کامران دانشجو مدرک دکتری ندارد و تنها گواهی از وزارت علوم مبنی بر گذراندن تحصیلات در سطح دکتری دارد به خبرگزاری مهرگفت: وی مدرک دکتری را نه از دانشگاه امیرکبیر و نه از دانشگاه امپریال کالج لندن گرفته است اما وزارت علوم با توجه به سوابق تحصیلی و دفاع در دانشگاه امیرکبیر و سطح تحقیقاتی که انجام داده تشخیص داده است که این سوابق برابر با مدرک دکتری از دانشگاه امپریال کالج لندن است.
اما در حین تحقیق در مورد محل تحصیل کامران دامشجو اتفاق دیگری افتاد که بد نیست به آن اشاره شود. داستان از آنجا آغاز شد که صفحه مشخصات کامران دانشجو در وبسایت وزارت علوم بناگاه در هفته اخیر محل اخذ مدرک فوق لیسانس آقای دانشجو را از دانشگاه علوم و فناوری منچستر به امپریال کالج لندن تغییر داد. این تغییر پس از آن صورت می گیرد که برخی از بلاگهای فارسی زبان اعلام کردند که اصولا دانشگاهی بنام دانشگاه علوم و فناوری منچستر وجود خارجی ندارد. اما بنا بر اطلاعات مندرج در سایت معتبر ویکیپدیا، این دانشگاه در سال ۲۰۰۴ با دانشگاه ویکتوریای منچستر ادغام شده و نتیجه این ادغام تولد دانشگاهی بنام دانشگاه منچستر بوده است.

No comments: