بهترین مکان برای مطالعه کجاست؟ مطمئنم که اولین جائی که تو ذهن خیلی ها میاد کتابخونه است. مشکل اینجاست که کتابخونه هایی که در دنیا دارای فهرست نسبتا کاملی از فرهنگها و زبانهای مختلف باشند ، بسیار کمه و در دسترس همه هم نیست.
کتابخانه کنگره آمریکا چند وقتیه که در حال اجرای طرحیه که تمام گنجینه فرهنگی ملل مختلف در دنیا رو بصورت آنلاین و مجانی در اختیار کاربران اینترنتی سرتاسر جهان قرار بده. نام این طرح هست کتابخانه دیجیتال جهانی. امروز ما این طرح رو به شما معرفی میکنیم.
تقریبا نیمی از کتابهای کتابخانه کنگره به زبانهایی غیر از انگلیسی هستند. برای بسیاری از نقاط جهان همچون چین، روسیه و آمریکای لاتین مجموعه های این کتابخانه کاملترین و عالیترین مرجع نمونه های خارج از کشور هستند.
کتابخانه کنگره بنا به ادعای گردنندگانش "پناهگاهی" برای آثار نادر، منحصر به فرد، و غیر قابل انتظاری است که دوران کاملی از تجربیات بشری را به نمایش می گذارد. البته بسیاری از این آثار؛ اجبارا و از سر ناچاری، به اینجا پناهنده شده اند!
امروزه، مردم به طور فزاینده ای علاقمندند که اطلاعات مورد نیازشان را به صورت دیجیتالی از طریق اینترنت یا نشریات الکترونیکی در اختیار بگیرند. بسیاری از این اطلاعات در صورتیکه تحت مراقبت قرار نگیرند، هرگز به "نسلهای آینده" نخواهند رسید. در سال ۲۰۰۰، برنامه محافظت و سازماندهی اطلاعات ملی دیجیتالی برای جمع آوری و حفظ منابع باارزش دیجیتالی آغاز شد.
در سال ۲۰۰۳ و پس از ۲۰ سال غیبت ، آمریکا نمایندگی دائم خودش در سازمان یونسکو رو بازگشائی کرد. دکتر جیمز بیلنگتون ،کتابدار وقت کنگره که کمیسیونر کمیسیون ملی ایالات متحده در یونسکو بود . او طی نطقی در سازمان یونسکو در سال ۲۰۰۵ برای اولین بار از طرح کتابخانه دیجیتال جهانی صحبت کرد . این طرح قرار بود با مشارکت تمام منابع موجود مثل کتابخانه ها، موسسات و موزه ها گنجینه مدارک و میراث فرهنگی و علمی ملل جهان بطور رایگان تحت اختیار همه مردم دنیا قرار بگیره.
" کتابخانه دیجیتال جهانی پروژه ایه که توسط کتابخانه کنگره آمریکا شروع شده. ما داریم با بسیاری از موسسات معتبر علمی در دنیا مثل یونسکو و کتابخانه های ملی و دانشگاههای جهان کار می کنیم تا گنجینه فرهنگی بشریت رو بر روی یک وبسایت قرار بدیم."
میشل رگو مدیر بخش فنی کتابخانه دیجیتال جهانی و فردیه که ایده اصلی این وبسایت رو اجرا میکنه. او به بیننده های دو نقطه صفر بیشتر توضیح میده که این طرح چقدر گسترده است :
" در حال حاضر ما با ۱۱۶ موسسه از ۳۶ کشور دنیا در حال همکاری بر روی کتابخانه دیجیتال جهانی هستیم . کار ما جمع کردن گنجینه های فرهنگیه .مثل کتابهای کمیاب، نسخه های خطی ، نقشه و عکس ، نمونه های صوتی قدیمی و آهنگهای محلی . موسسات فرهنگی جهان این آثار رو بهمراه اطلاعات مربوط به هر اٍر در اختیار کتابخانه کنگره آمریکا میذارن و ما این اطلاعات رو به ۷ زبان بر روی وبسایتمون قرار میدیم . جنبه دیگه این همکاری هم اینه که کتابخانه دیجیتال جهانی به موسساتی که باهاش همکاری میکنند امکانات سخت افزاری میده تا بتونند گنجینه ملی خودشون رو بصورت دیجیتال در بیارند."
No comments:
Post a Comment