Friday, December 24, 2010

وبسایتهای اجتماعی در منطقه خاورمیانه: ایده ای نو در جهت اطلاعرسانی

سال ۲۰۱۰ داره به پایان خودش نزدیک میشه و بازار انتخاب افراد موفق سال هم داغه. حتما شنیدید که مارک زوکربرگ از طرف مجله تایم مرد برتر سال شد. مارک واقعا کاپیتان تیم وبسایتهای اجتماعی بحساب میاد. اما طرحی که اون رو الان تبدیل به یه ملیاردر جوون کرده الان تاثیرات بسیار سریعی رو داره در دنیای امروزی ما نشون میده.امروز باز هم میخوام به شما نشون بدم که اینترنت جهانیه و  مردم خاورمیانه دارند بکمک اینترنت با استبداد ، تابوهای فرهنگی و اختلافات قومی مذهبیمبارزه میکنند 
در مصر ، زنان با استفاده از وبسایتی بنام  هرس مپ  یا نقشه آزار جنسی در زمینه آزار و اذیت جنسی در خیابانهای قاهره اطلاعرسانی کنند. بر اساس تحقیقات این وبسایت ۸۳% زنان مصری ادعا میکنند که تا بحال در خیابانهای قاهره مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته اند. در لبنان استفاده از وبسایتهای اجتماعی امکان انجام پروژه های بزرگ در جهت برقراری صلح در منطقه رو میسر کرده. فعالین اجتماعی در لبنان با استفاده از وبسایتهای اجتماعی تونستند به مردم یاد بدن تا صلح رو برقرار کنند. و در سراسر منطقه هم جوانان با استفاده از اپلیکیشن موبایلی بنام مید ایست موبایل اپ به هم نزدیکتر میشن. این اپلیکیشن که کارهای بسیاری در زمینه اطلاعرسانی اینترنتی انجام میده یک هدف رو دنبال میکه : اینکه چکیده گفتگوها و خواستهای جوانان منطقه بر روی فیس بوک ، توییتر و دیگر وبسایتهای اجتماعی رو بر روی رسانه خودش منعکس کنه.

فواد الطرزی مدیر عامل شرکت  نیوز گروپ  واقع در امارات متحده عربیه . شرکت اون بزرگترین سازمان جمع آوری و پردازش اطلاعات و اخبار و تحلیل داده در منطقه خلیج فارسه. آقای الطرزی معتقده که جنبه منفعت مالی  استفاده از وبسایتهای اجتماعی رو نباید دست کم گرفت. اون به دو نقطه صفر گفت که بسیاری از شرکتهای منطقه خلیج فارس از ظرفیتهای این وبسایتها برای تبلیغ کالاها و همچنین سنجش بازخورد موفقیت محصولات مصرفی در بازار خلیج فارس استفاده میکنند :

 همونطور که در صد سال گذشته همیشه شرکتهای سنجش افکار و بررسی نظرات مصرف کنندگان وجود داشته که مشغول پرسش و بررسی افکار در مکانهای عمومی  بوده اند ، حالا وبسایتهای اجتماعی بعنوان راه جدیدو موثری برای این شرکتها مطرح شده. بنابراین برای این شرکتها درواقع چیزی در تعاریف کاری عوض نشده و این وبسایتها در واقع بعنوان وسیله جدید برای اونها مطرح هستند. اما باید گفت که منطقه خاورمیانه ویژگیهای زیادی داره که اون رو بطور روز افزون مهم میکنه، اونهم بیشتر به این دلیل که به وسیله ای قدرتمند در جهت انعکاس افکار عمومی منطقه تبدیل شده."

با اینکه دسترسی ازادانه عموم به اینترنت در تمام کشورهای منطقه بجز اسرائیل ، با محدودیتهای زیادی روبه روست با اینحال هیچ کشوری در خاورمیانه باندازه ایران دسترسی عمومی رو به اینترنت محدود نکرده. جمهوری اسلامی ایران همچنین با داشتن لقب بزرگترین زندان برای خبرنگاران در جهان یکی از مشکلترین کشورها برای جمع آوری و پردازش اطلاعاته.این مسئله ایه که با فواد الطرزی مطرح میکنم :

میتونم بگم  که ما با چالش بزرگی در زمینه یافتن افراد با تجربه و ذیصلاح در زمینه خبررسانی در ایران مواجه هستیم، و بیشتر از اون یافتن افراد با تجربه ای که حاضر به همکاری با ما باشند بسیار کمه. باید بگم که وقتی صحبت از خبر و خبررسانی میشه یه حس عدم اطمینان و ناراحتی رو میشه در ایران بوضوح دید. ترس زیادی در مورد کار کردن با شرکتهایی که با اخبار سروکار دارند وجود داره، بدون اینکه اهمیت داشته باشه که شما برای کدوم کشور یا سازمانی کار میکنید. ایده کار کردن با یه شرکت خارجی که بخصوص داره در زمینه خبررسانی کار میکنه برای همکاران ایرانی ما بسیار ترسناکه!

اما بسیاری از تحلیلگران مسائل خاورمیانه و طرفداران دمکراسی در منطقه زیاد به تحولات بوجود آمده در دنیای اینترنت خوشبین نیستند و بعضی ها حتی اعتقاد دارند با وجود فناوریهایی که به گشترش آزادی منجر میشه، اتفاقات دنیای اینترنت باندازه دنیای واقعی ارزشمند نیست.

ما شاهد بوجود آمدن و گسترش این حرکت جدید بروی اینترنت هستیم ، اما باید گوشزد کنم که فعالیتهای درون وبسایتهای اجتماعی در خاور میانه ، حداقل در دنیای سیاست، بواقعیت و عمل تبدیل نشده."
باید گفت که هنوز بحثهای زیادی بر سر امنیت کاربران اینترنتی در دنیای مجازی و همچنین میزان استفاده رژیمهای سرکوبگر از اینترنت در راستای انحراف افکار عمومی از مسایل جاری وجود داره. اما چیزی که واضحه اینه که وجود وبسایتهای اجتماعی باعث میشه تا کاربرا با داشتن یه مقدار اطلاعات امنیت شبکه بتونند نام ونشانی از خودشون بجا نگذارند.

Tuesday, December 21, 2010

مارک زوکربرگ :مرد سال مجله تایم

سال ۲۰۱۰ داره به پایان خودش نزدیک میشه و بازار انتخاب افراد موفق سال هم داغه. حتما شنیدید که مارک زوکربرگ از طرف مجله تایم مرد برتر سال شد. مارک واقعا کاپیتان تیم وبسایتهای اجتماعی بحساب میاد. اما طرحی که اون رو الان تبدیل به یه ملیاردر جوون کرده الان تاثیرات بسیار سریعی رو داره در دنیای امروزی ما نشون میده.
درسته که فیس بوک در ایران خیلی محبوبه، اما باید گفت که بر اساس تحقیقات دو نقطه صفر ، الان کاربرد وبسایت توییتر در خبررسانی در منطقه خاورمیانه از فیس بوک بیشتره. " زندگی بدون توییتر؟ جرات نمیکنم حتی بهش فکر کنم!"
اینها قسمتهایی از بلاگ شخصیه امان حسین ، یک دختر مصری ساکن دوبیه.اون در بلاگ شخصی اش گزارش کاملی داده از یک هفته گشت و گذار در دوبی بکمک توییتر .امان میگه :" دوبی شهری که درزمانی نه چندان دور بدترین شهر برای آدمهای تنها بود حالا بکمک توییتر تبدیل شده به جائی که میتونی سریع توش آدمهای شبیه خودت رو پیدا کنی و راه جدیدی برای نوعی معاشرت کردن شده که بدون توییتر ممکن نبود."تا همین چند وقت پیش اینترنت در خاورمیانه بیشتر در خدمت تروریسم بود تا معاشرت! گروه القاعده کلی وبسایت داشت که در اون تصاویر سخنرانیهای اسامه بن لادن ، آموزش ساختن بمب و آموزش نحوه انفجار انتحاری داشت. القاعده و طرفدارانش در منطقه خاورمیانه از قابلیتهای منحصر بفرد اینترنت در جهت ارتباط با انسانهای دیگه استفاده می کردند تا تروریسم رو هر چه بیشتر رواج بدند.
اما بلطف پیشرفتهای فناوری و گسترش زیرساختهای اینترنتی ، الان چند ساله که حرکت تازه ای در خاورمیانه و بر روی اینترنت آغاز شده.حرکتی که داره جریان رو از گسترش خشونت به گسترش صلح عوض میکنه.
این موج جدید مورد توجه سیاستمداران و دولتهای منطقه خاورمیانه قرار گرفته. کنفرانس سیربانی یاس در نوامبر امسال در ابوظبی از جمله مکانهایی بود که رهبران عرب منطقه بهمراه شخصیتهای طراز بالای سیاسی دیگر کشورها در مورد امنیت منطقه با هم تبادل نظر کردند. خبرنگار معروف آریانا هافینگتون  موسس و دارای امتیاز رسانه هافینگتون پست هم جزو مدعوین به این کنفرانس بود تا در مورد پدیده وبسایتهای اجتماعی صحبت کنه. اون در مقاله ای که در روزنامه  دیلی استار  آمریکا چاپ شد اشاره میکنه که از علاقه شدید رهبران منطقه برای استفاده از ظرفیتهای این وبسایتها در جهت ارتباط با افکار عمومی منطقه یکه خورده.

واقعیت اینه که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایران و استفاده گسترده از اون توسط مخالفین برای اطلاعرسانی بقیه کشورهای منطقه هم برای فرار از استبداد و محدودیتهای اجتماعی موجود در کشورهای خودشون به وبسایتهای اجتماعی رو آوردن. مثلا در مصر جوانها با استفاده از وبسایتهای اجتماعی در مورد قانون گریزی و سلامت انتخابات در این کشور بشدت به اطلاعرسانی رو آوردن. مثائلی چون خشونت پلیس و یا تقلبات انتخاباتی . در حالیکه دولت مصر از حضور ناظران انتخاباتی بین المللی برای تائید سلامت انتخابات اخیر مجلس این کشور سرباز زد، وبسایت یوشهید دات ارگ- با آپلود تصاویر مربوط به تقلبات انتخاباتی توسط شهروندان مصری جای خالی ناظران رو بخوبی پر کنه. مردم با استفاده ایمیل، توییترو پیامک تخلفات انتخاباتی رو به وبسایت یو شهید گزارش دادند و این وبسایت هم با قرار دادن این اطلاعات در این نقشه که در تصویر میبینید، تونسته در زمینه اطلاعرسانی کار بزرگی انجام بده.

Tuesday, November 30, 2010

معرفی کتابخانه دیجیتال جهانی



از اهداف این کتابخانه دیجیتالی ارتقاء درک بین المللی و میان فرهنگی و افزایش دانش عمومی، به کمک تنوع و تعدد فرهنگهای موجود در اینترنته. برای آزمایش امکانات این پروژه گسترده، یک مدل اولیه توسط کتابخانه کنگره امریکا، یونسکو و پنج مؤسسه شریک دیگر(کتابخانه ملی مصر، کتابخانه ملی برزیل، کتابخانه اسکندریه مصر، کتابخانه ملی روسیه و کتابخانه ایالتی روسیه) ارائه شد.
در سال ۲۰۰۶ جیمز بیلینگتن(رییس کتابخانه کنگره) و سرجی برن (یکی از مؤسسین گوگل) اعلام کردند که گوگل اولین شرکت بخش خصوصیه که جهت توسعه برنامه کتابخانه دیجیتالی جهانی برای استفاده کتابخانه های سراسر دنیابا این پروژه همکاری میکنه. واین پروژه با هزینه شرکاء خصوصی، عمومی و غیرانحصاری گوگل حمایت شد و البته خود گوگل به عنوان اولین شریک در این طرح مبلغ ۳ میلیون دلار پرداخت کرد.
پروژه کتابخانه دیجیتال جهانی در ۲۱ آوریل ۲۰۰۹ در مقر دفتر یونسکو در پاریس رسما آغاز بکار کرد.
اما این پروژه تا بحال چقدر موفق بوده؟ این سئوالیه که از خانم میشل رگو مدیر بخش فنی کتابخانه دیجیتال جهانی میپرسم:
" الان ما نزدیک به چندین هزار نسخه کتاب و منابع دیگه برروی وبسایتمون داریم. بذارید تاکید کنم که تمرکز اصلی ما برروی گنجینه فرهنگی کشورهاست، ما سعی نمی کنیم تا بطور گسترده تمام کتابهای جهان رو بر روی وبسایتمون بذاریم. بطور قطع یکی از چالشهای اصلی برای ما پیدا کردن تعریف دقیقی در مورد محتوای این وبسایته. بنابراین ما آثار انتخاب شده رو همین طوری بر روی وبسایتمون نمیگذاریم. بلکه اطلاعات و دلایل اهمیت اون رو بهمراه خود اثر بروی وبسایت قرار میدیم تا کاربران ما دقیقا اهمیت اونها روبدونند ."
سرمایۀ این طرح به وسیلۀ منابع خصوصی ازجمله شرکت گوگل، بنیاد قطر، شرکت کارنگی نیویورک، دانشگاه علوم و فناوری ملک عبدالله در عربستان سعودی، شرکت مایکروسافت، بنیاد لورانس و ماری آن تاکر، و بنیاد برقراری ارتباط میان ملل تامین می شود. جالبه که بدونید با اینکه این وبسایت فقط ۱.۵ پیش راه اندازی شده، ازنرخ بازدید آنلاین خوبی برخورداره :

(میشل رگو) : ما تا بحال بیش از ۱۲.۵ ملیون بازدید کننده داشتیم و ۸۵ ملیون بار صفحات این وبسایت توسط کاربرا ورق خورده. میتونم بگم وبسایت ما در ۱ روز هزاران بازدید کننده داره. فرارسی یا اینکه ما خودمون رو به کاربرا معرفی کنیم، یکی از مهمترین قسمتهای این طرحه."
لینک وبسایت کتابخانه دیجیتال جهانی در پائین این گزارش و برای استفاده علاقه مندان گذاشته شده:
http://www.wdl.org/en/

Monday, November 29, 2010

مروری بر کنجینه فرهنگ ملل در کتابخانه دیجیتال جهانی


بهترین مکان برای مطالعه کجاست؟ مطمئنم که اولین جائی که تو ذهن خیلی ها میاد کتابخونه است. مشکل اینجاست که کتابخونه هایی که در دنیا دارای فهرست نسبتا کاملی از فرهنگها و زبانهای مختلف باشند ، بسیار کمه و در دسترس همه هم نیست.
کتابخانه کنگره آمریکا چند وقتیه که در حال اجرای طرحیه که تمام گنجینه فرهنگی ملل مختلف در دنیا رو بصورت آنلاین و مجانی در اختیار کاربران اینترنتی سرتاسر جهان قرار بده. نام این طرح هست کتابخانه دیجیتال جهانی. امروز ما این طرح رو به شما معرفی میکنیم.

تقریبا نیمی از کتابهای کتابخانه کنگره به زبانهایی غیر از انگلیسی هستند. برای بسیاری از نقاط جهان همچون چین، روسیه و آمریکای لاتین مجموعه های این کتابخانه کاملترین و عالیترین مرجع نمونه های خارج از کشور هستند.
کتابخانه کنگره بنا به ادعای گردنندگانش "پناهگاهی" برای آثار نادر، منحصر به فرد، و غیر قابل انتظاری است که دوران کاملی از تجربیات بشری را به نمایش می گذارد. البته بسیاری از این آثار؛ اجبارا و از سر ناچاری، به اینجا پناهنده شده اند!
 امروزه، مردم به طور فزاینده ای علاقمندند که اطلاعات مورد نیازشان را به صورت دیجیتالی از طریق اینترنت یا نشریات الکترونیکی در اختیار بگیرند. بسیاری از این اطلاعات در صورتیکه تحت مراقبت قرار نگیرند،‌ هرگز به "نسلهای آینده" نخواهند رسید. در سال ۲۰۰۰، برنامه محافظت و سازماندهی اطلاعات ملی دیجیتالی برای جمع آوری و حفظ منابع باارزش دیجیتالی آغاز شد.
در سال ۲۰۰۳ و پس از ۲۰ سال غیبت ، آمریکا نمایندگی دائم خودش در سازمان یونسکو رو بازگشائی کرد. دکتر جیمز بیلنگتون ،کتابدار وقت کنگره که کمیسیونر کمیسیون ملی ایالات متحده در یونسکو بود . او طی نطقی در سازمان یونسکو در سال ۲۰۰۵ برای اولین بار از طرح کتابخانه دیجیتال جهانی  صحبت کرد . این طرح قرار بود با مشارکت تمام منابع موجود مثل کتابخانه ها، موسسات و موزه ها گنجینه مدارک و میراث فرهنگی و علمی ملل جهان بطور رایگان تحت اختیار همه مردم دنیا قرار بگیره.
" کتابخانه دیجیتال جهانی پروژه ایه که توسط کتابخانه کنگره آمریکا شروع شده. ما داریم با بسیاری از موسسات معتبر علمی  در دنیا مثل یونسکو و کتابخانه های ملی و دانشگاههای جهان کار می کنیم تا گنجینه فرهنگی بشریت رو بر روی یک وبسایت قرار بدیم."
میشل رگو مدیر بخش فنی کتابخانه دیجیتال جهانی و فردیه که ایده اصلی این وبسایت رو اجرا میکنه. او به بیننده های دو نقطه صفر بیشتر توضیح میده که این طرح چقدر گسترده است :
" در حال حاضر ما با ۱۱۶ موسسه از ۳۶ کشور دنیا در حال همکاری بر روی کتابخانه دیجیتال جهانی هستیم . کار ما جمع کردن گنجینه های فرهنگیه .مثل کتابهای کمیاب، نسخه های خطی ، نقشه و عکس ، نمونه های صوتی قدیمی و آهنگهای محلی . موسسات فرهنگی جهان این آثار رو بهمراه اطلاعات مربوط به هر اٍر در اختیار کتابخانه کنگره آمریکا میذارن و ما این اطلاعات رو به ۷ زبان بر روی وبسایتمون قرار میدیم . جنبه دیگه این همکاری هم اینه که کتابخانه دیجیتال جهانی به موسساتی که باهاش همکاری میکنند امکانات سخت افزاری میده تا بتونند گنجینه ملی خودشون رو بصورت دیجیتال در بیارند."

Wednesday, November 24, 2010

آیا استاکس نت کار تاسیسات هسته ای ایران رامختل کرده است؟

:ایران، کشوری با یک برنامه اتمی .برنامه ای اتمی با زوایای آشکار و پنهان. برنامه ای که زوایای پنهانش نگرانی بسیاری از کشورها رو برانگیخته. بسیاری از کشورها حتی علنا اعلام کردند که در این برنامه اخلال بوجود خواهند آورد. به همین دلیل وقتی استاکس نت برای اولین بار کشف شد و گفته شد که این بدافزار بیشتر در ایران مشاهده شده، همه نگاه ها بسمت مراکز هسته ای این کشور برگشت. واکنش ایران به این داستان تکرار یه سناریوی قابل پیش بینی بود. اینکه این کرم ،بیشتر جنجال رسانه ایه و رایانه های آلوده شناسائی و کنترل شدند. اما واقعا آیا این کرم یه جنجال رسانه ایه؟ و اگر جواب منفیه، آیا واقعا این کرم کامپیوتری برای ایران قابل کنترله؟
" امروز نگرانی اصلی در مورد استاکس نت اینه که معلوم شده کد اصلی این ویروس با داشتن قابلیت تطابق با هرگونه تاسیسات، اونها رو هدف قرار بده و از کار بندازه." اینها تنها بخشی از سخنان آقای شان مک گورک، مدیر موقت اداره ملی امنیت سایبری ایالات متحده در جلسه وزارت امنیت داخلی آمریکا ست. ایشون در ملاقاتی با سناتورهای آمریکایی از خطرهایی که استاکس نت برای سیستمهای رایانه ای زیرساختهای ایالات متحده داره صحبت کرد. برخلاف وزیر اطلاعات ایران که سعی کرد در دو سه جمله اهمیت کرم استاکس نت رو کمرنگ کنه، آقای مک گورک اعلام کرد که خطر این کرم بسیار جدیه و حتی کشوری مثل ایالات متحده که از آخرین فناوریهای امنیت سایبری برخورداره هم از گزند این بدافزار در امان نیست. او گفت که استاکس نت برای سیستمهای سخت افزاری ای طراحی شده که در آمریکا زیاد استفاده میشن و کشور باید خودش رو برای بدافزارهای مشابه آماده کنه
 از قرار معلوم وزارت امنیت داخلی آمریکا با همکاری تیمی از آزمایشگاه ملی آمریکا تونستند کد استاکس نت رو با روش مهندسی معکوس بازسازی کنند. اما الان وزارت امنیت داخلی آمریکا نگرانه که هکرها با استفاده از اطلاعات مربوط به این بد افزار مدلهای مشابه اون رو بسازند و به مراکز حساس حمله کنند

Wednesday, November 10, 2010

قدمی بزرگ بسوی ساخت شنل نامرئی

دانشمندان انگلیسی اعلام کردند که با تولید ماده ای موسوم به "شبه ماده" قدم بزرگی بسوی ساخت لباس یا همون شنل نامرئی داستان هری پاتر برداشتن
 این ماده در واقع یک فیلمه انعطاف پذیره .دانشمندا میگن که ترکیبی از مواد مختلف بروی این فیلم وجود داره که باعث بوجود آمدن حالت شبه ماده میشه. این شبه ماده با تحت تاثیر قرار دادن نور باعث میشه تا جسم زیرش نامرئی بشه.
 ساخت موادو دستگاه هایی که به شبیه سازی حالت نامرئی شدن کمک کنند ، سابقه ای چند ساله داره. با این وجود فیزیکدانان این اختراع رو گام بلندی رو به جلو در محقق کردن ایده نامرئی شدن دونستند.
اما خبر داغ این هفته از دنیای ویدئو گیمه. مایکروسافت بالاخره دستگاه کنترولر جدید خودش باسم کینکت روانه بازار کرد.
فناوری کینکت از بسیاری جهات انقلابی در دنیای بازیهای رایانه ای محسوب شده. روزنامه نیویورک تایمز این هفته درباره کینکت نوشت که تجربه اول بازی کردن با کینکت "دیوانه کننده " و "جادویه " و اینکه تا حالا در دنیا هیج تجربه ای شبیه اون وجود نداشته.
در ژانویه امسال و در طول نمایشگاه ای ۳ در لوس آنجلس بود که  اولین بار خبر مربوط به کینکت رو برای شما پخش کردیم. اون زمان مایکروسافت این کنترولر جدید رو برای خبرنگارا رونمائی کرد و وعده داد تا کینکت رو تا آخر امسال به بازار عرضه کنه.
ایده اصلی پشت این دستگاه اینه که به کاربر اجازه بده تا از طریق حرکات بدن خودش کاراکترهای بازی رو کنترل کنه. به شما خوره های بازی قول میدیم که بزودی این فناوری انقلابی رو در دو نقطه صفر بطور مفصل معرفی کنیم

Wednesday, October 27, 2010

ساماندهی وضعیت اینترنت در ایران؛ آیا فضای اینترنتی در ایران بازتر میشود؟


 خبرگزاری ایتنا در ایران بنقل ازمخبر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: ساماندهی وضعیت اینترنت و رفع محدودیت اینترنت طی دو هفته آینده در صحن علنی مجلس تصویب می‌شود.ا ین در حالیه که چندی پیش نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس، با بیان اینکه در ورود فناوری به کشور از دیگر کشورهای همسایه بسیار عقب هستیم، اعلام کرد: با رفع این محدودیت‌ها و عرضه سرویس وایمکس در کشور بسیاری از مشکلات فعلی عقب ماندگی در بخش اینترنت و کاربردهای آن حل خواهد شد.
آمار و اطلاعاتی که وزارت مخابرات در ایران میده با اونچه کاربران اینترنتی در ایران میگن متفاوته. همین سایت ایتنا چند وقت پیش مقاله ای نوشته بود که بدلیل توجه به کمیتها در آمار، کیفیت پائین خدمات، بشدت اعتماد عمومی رو نسبت به اینترنت پائین آورده. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حالی در آخرین اعلام وضعیت ارتباطات کشور از رشد یک هزار و ۷۸۲ درصدی پهنای باند اینترنت در کشور خبر می‌ده که استفاده از اینترنت برای انجام امور روزمره و دریافت خدمات آنطور که باید میان مردم باب نشده و به دلیل مشکلات زیرساختی ،مردم به خدمات دیجیتالی اطمینان ندارند و ترجیح می‌دن خدمات خود را همچنان به صورت حضوری و غیر دیجیتالی دریافت کنند.
 در ضمن وزارت ارتباطات اخیرا اعلام کرده که در ۵ سال گذشته تعداد کاربران اینترنت در ایران با ضریب ۲۵۹ درصدی رشد کرده.
 اما با اینهمه سانسور اینترنت در ایران بنظر نمی رسه که کاربرا از نحوه سرویس دهی مخابرات راضی باشند
 دسترسی آزادانه به اینترنت حق همه شهروندان جهانه. اما شما که در ایران یا خیلی کشورهای دیگه الان با سانسور اینترنتی مواجهی، ما بزودی در برنامه ۲.۰ گزارش کاملی رو درباره نرم افزارهای ضد فیلتر خواهیم داشت. به صفحه ما در فیس بوک برید
www.facebook.com/donoghtesefr
ما بخشی رو به سئوالات شما اختصاص دادیم. سئوالات خودتون رو بصورت کامنت در زیر موضوع این هفته پست کنید. ما سئوالات شما رو از متخصصینی که قراره در این برنامه شرکت کنند خواهیم پرسید
 اگر دسترسی به فیس بوک ندارید،میتونید به آدرس
DONOGHTESEFR@VOANEWS.COM
ایمیل بزنید و سئوالتون رو بپرسید. یا حتی اگر مایلیلد میتونید تقاضا کنید تا ما شما رو عضو خبرنامه بخش فارسی صدای آمریکا کنیم. از طریق این خبرنامه همچنین میتونید بطور مرتب پراکسی های هفتگی بگیرید که به شما امکان میده فیلترینگ رو در ایران دور بزنید

Friday, October 22, 2010

بازیهایِ ویدئویی: سرگرمی، وقت تلف کردن، یا منبعِ درامدی بسیاری عالی؟

بسیاری از ما ها ساعتها وقتمون رو صرف بازیهایِ رایانه ای کردیم بدون اینکه حتی برامون منفعت مالی داشته باشه. یادتون هست اون روزهایی رو که بزرگترها بهتون میگفتن بچه بسّه چقدر بازی میکنی، پاشو به درس و مشق و زندگیت برس.
میتونید روزی رو تصور کنید، که بزرگترها، شما رو به بازیِ بیشتر تشویق کنن؟
کسب درآمد بالا از طریقِ بازیِ ویدئویی، امری غیر ممکن که امروز به واقعیت تبدیل شده.
چندین ساله که در دنیا مسابقاتِ المپیکِ ویدئو گیم برگزار میشه، مسابقاتی ویدئویی مثلِ مسابقاتِ سامسونگ، ال جی، و کوئِیک کان،
این مسابقات، سالانه میلیونها دلار جایزه نقدی رو به گیمر هایِ حرفه ای و تیمهای برتر اهدا میکنند.
جدای از اون شرکتهایِ تولید کنندهء سخت افزار سالانه میلیونها دلار، به گیمرهایِ حرفه ای میدند تا محصولاتِ اونهارو امتحان، و سپس تبلیغ کنند. امّا گسترشِ فناوری به همراهِ امکانات بازیهایِ آنلاین، داره دست به دستِ هم میده تا امکان درآمدزایی رو نه تنها برای گیمرهایِ حرفه ای بلکه برای تمامیِ گیمرها، مهیا کنه.
یادتونه که گفتم شاید روزی برسه که بزرگترها ، بچه هاشون رو به بازی کردن بیشتر و جدیتر تشویق کنند؟ الان میخوایم بهتون نشون بدیم که پشت دروازه های این دنیا چه چیزی انتظار شما رو میکشه . شما برای پول در آوردن از بازی کردن به یه دستگاه بازی و یه خط اینترنت پر سرعت احتیاج داری. بعد از اون فقط باید بر یکی از چندین لیگ بازیهای آنلاین ثبت نام کنی.توماس مک کارتی مدیر و صاحب شرکت  بتل امپایر  به شما توضیح میده که این لیگها چطور کار می کنند :
" بتل امپایر  یه لیگ بازیهای آنلاینه که درآمد ۷ رقمی در سال رو برای قهرماناش تضمین میکنه. مثل قهرمانان لیگهای ورزشی ان بی ای یا ان اف ال."
با گسترش صنعت بازیهای رایانه ای شرکتهای زیادی سرمایه خودشون رو به این صنعت آوردند و امیدوارند که بتونند بازی های رایا نه ای رو بصورت ورزش بثبت برسونند.
"الان ۹۰۰ ملیون گیمر در دنیا وجود داره. این رقم بیش از تعداد بازیکنا و طرفداران هر رشته ورزشیه و الان وقت خوبیه تا بازی کردن قانونی بشه و بنظر من اولین قدم در این راه اینه که به بازیکنان پول پرداخت بشه."

 اینجوریه که در دنیای امروز هر کسی میتونه از گیم بازی کردن پول دربیاره. و حتما هم لازن نیست تا در این تورنمت ها اول بشی. همین که جزو ۱۰% بالای جدول باشی پول خوبی نصیبت میشه.
 وقتی آدم به بازیهای رایانه ای فکر میکنه، تصویری که تو ذهن ایجاد میشه پر از وسایلیه که به فناوری ربط مستقیم دارند. الکترونیک، حسگرها و پردازنده ها. اما گسترش آنلاین گیمینگ با پیشرفت کدوم زمینه در فناوری اتفاق افتاده؟
 

Monday, October 11, 2010

فیس بوک و تغییر در نحوه زندگی افراد

یک ابر رسانه با نیم ملیارد کاربر. طبق آمار منتشره خود فیس بوک ، کاربران این وبسایت ماهی ۲۳ ساعت وقت در فیس بوک میگذرونندو ماهی ۳۰ ملیارد صفحه اطلاعات رو در فیس بوک به اشتراک میگذارند. همین مسئله باعث شده تا در ایالات متحده بحث های زیادی در مورد کاربرد فیس بوک در زندگی امروز مردم پیش بیاد .
اما خود فیس بوک بر روی حقایق دیگر این وبسایت تاکید میکنه. این وبسایت به ۷۰ زبان ترجمه شده و ۷۰% کاربرانش در خارج از ایالات متحده هستند. ماهی ۳۰۰ هزار نفر از کاربران، از اپلیکیشن های ترجمه زبان فیس بوک استفاده می کنند تا نظرات خودشون رو به زبانهای دیگه ترجمه کنند. این یعنی وسیله ای برای ارتباط فرهنگهای مختلف. همچنین فیس بوک به بیش از ۱ ملیون کارپرداز از ۱۸۰ کشور جهان امکان میده تا با استفاده از این سایت ، مشاغل زیادی رو تبلیغ کنند.
در ایران اما فیس بوک مدتهاست که در کانون توجهات رسانه ها و مردم قرار داشته. بعد از شل کن سفت کن های زیاد در مورد فیلتر کردن این وبسایت تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری در ایران ، بعد از انتخابات و استفاده گسترده از ظرفیتهای رسانه ای فیس بوک از طرف مخالفان دولت ، این سایت در ایران بطور گسترده فیلتر شد. این وبسایت بحدی حکومت ایران رو نگران کرده که حتی اخیرا صدا و سیمای ایران با ساخت یک برنامه تلویزیونی و سرهم کردن داستانهایی که هیچ کدومشون ثابت نشده، سعی کرده تا وانمود کنه که این وبسایت توطئه سازمانهای جاسوسی غربی برای جمع آوری اطلاعاته.
در حالیکه جمهوری اسلامی فیس بوک رو فیلتر میکنه ، متحدانش در منطقه از این وبسایت برای خبررسانی استفاده میکنند. مثلا حزب الله لبنان در فیس بوک دارای صفحه ای با بیش از ۲۰۰۰ طرفداره.

Tuesday, September 28, 2010

ساماندهی وضعیت اینترنت و رفع محدودیت اینترنت در ایران:مجلس قدم پیش میگذارد

خبرگزاری ایتنا در ایران بنقل ازمخبر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: ساماندهی وضعیت اینترنت و رفع محدودیت اینترنت طی دو هفته آینده در صحن علنی مجلس تصویب می‌شود.ا ین در حالیه که چندی پیش نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس، با بیان اینکه در ورود فناوری به کشور از دیگر کشورهای همسایه بسیار عقب هستیم، اعلام کرد: با رفع این محدودیت‌ها و عرضه سرویس وایمکس در کشور بسیاری از مشکلات فعلی عقب ماندگی در بخش اینترنت و کاربردهای آن حل خواهد شد.
می دونید ، آمار و اطلاعاتی که وزارت مخابرات در ایران میده با اونچه کاربران اینترنتی در ایران میگن متفاوته. همین سایت  ایتنا چند وقت پیش مقاله ای نوشته بود که بدلیل توجه به کمیتها در آمار، کیفیت پائین خدمات، بشدت اعتماد عمومی رو نسبت به اینترنت پائین آورده. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حالی در آخرین اعلام وضعیت ارتباطات کشور از رشد یک هزار و ۷۸۲ درصدی پهنای باند اینترنت در کشور خبر می‌ده که استفاده از اینترنت برای انجام امور روزمره و دریافت خدمات آنطور که باید میان مردم باب نشده و به دلیل مشکلات زیرساختی ،مردم به خدمات دیجیتالی اطمینان ندارند و ترجیح می‌دن خدمات خود را همچنان به صورت حضوری و غیر دیجیتالی دریافت کنند. در ضمن وزارت ارتباطات اخیرا اعلام کرده که در ۵ سال گذشته تعداد کاربران اینترنت در ایران با ضریب ۲۵۹ درصدی رشد کرده. 
 اما با اینهمه سانسور اینترنت در ایران بنظر نمی رسه که کاربرا از نحوه سرویس دهی مخابرات راضی باشند.
 دسترسی آزادانه به اینترنت حق همه شهروندان جهانه. اما شما که در ایران یا خیلی کشورهای دیگه الان با سانسور اینترنتی مواجهی، ما بزودی در برنامه دو-نقطه-صفر گزارش کاملی رو درباره نرم افزارهای ضد فیلتر خواهیم داشت. به صفحه ما در فیس بوک برید
ما بخشی رو به سئوالات شما اختصاص دادیم. سئوالات خودتون رو بصورت کامنت در زیر موضوع این هفته پست کنید. ما سئوالات شما رو از متخصصینی که قراره در این برنامه شرکت کنند خواهیم پرسید.
 اگر دسترسی به فیس بوک ندارید،میتونید به آدرس
ایمیل بزنید و سئوالتون رو بپرسید. یا حتی اگر مایلیلد میتونید تقاضا کنید تا ما شما رو عضو خبرنامه بخش فارسی صدای آمریکا کنیم. از طریق این خبرنامه همچنین میتونید بطور مرتب پراکسی های هفتگی بگیرید که به شما امکان میده فیلترینگ رو در ایران دور بزنید.

Thursday, September 23, 2010

کامپیوترهای سری مک در صدر جدول دسک تاپهای محبوب در آمریکا

شرکت اپل برای هفتمین سال متوالی در رده بندی " جدول رضایتمندی مصرف کنندگان آمریکا "  مکان اول رو در بین کامپیوترهای پی سی کسب کرد. اپل با بدست آوردن حد نصاب ۸۶ از ۱۰۰ امتیاز تونست درضمن بالاترین رکورد خودش در این جدول رو هم بهتر کنه.
 اما داستان اصلی بنظر من این نیست که اپل چه امتیازی آورده ، داستان اینه که فاصله اپل با بقیه رقباش هرروز بیشتر میشه. فقط کافیه یه نگاه بندازیم به رقبای اپل  و ببینیم اونا امسال در چه وضعیتی  قرار دارند.درسته. ایسر،دل، اچ پی  و بقیه رقبا با ۷۷ امتیاز رتبه های بعدی رو در اختیار دارند. برند  کامپک  شرکت  اچ پی  هم با ۷۴ امتیاز از بقیه پائین تر ایستاده.
یادمون باشه که امسال همه شرکتها نسبت به سال قبل در این جدول پیشرفت کردند. اما در مجموع نتونستند فاصله ۹ امتیازی خودشون رو با اپل کمتر کنند. در ضمن اختلاف ۹ امتیازی اپل با رده های بعدی ، بیشترین اختلاف بین محصولات رده بالای این لیست در کل ۴۵ دسته رده بندی " جدول رضایتمندی مصرف کنندگان آمریکا "  بحساب میاد.

Monday, September 13, 2010

دو.نقطه.صفر" متولد شد

دو هفته است که برنامه جدیدی به بخش فارسی صدای آمریکا اضافه شده.این برنامه اسمش هست " دو- نقطه- صفر" و دقیقاً هم همین طوری خونده میشه.برنامه ای درباره تازه های فناوری .جایگاهی که علم در دنیای امروز داره بسیار بالاست وشاید عدم وجود برنامه تخصصی درباره علم و فناوری در صدای آمریکا تا به قبل از این برنامه بیشتر بخاطر عطش مخاطب ایرانی در شنیدن اخبار سیاسی باشه.
اما به هرجهت این برنامه ،با تمام کمی ها و کاستی هاش ، خوشبختانه متولد شده .من ، آرش اعلائی و دوست و همکارم حامد بهروان، از بخش فارسی صدای آمریکا کار نویسندگی، تصویربرداری، تدوین و اجرای اون رو بعهده داریم.این کار رو دوست داریم و قول میدیم که برنامه خوب و سرگرم کننده ای رو به شما تحویل بدیم
این برنامه از قسمتهای مختلفی از جمله الکترونیک، فیلترینگ اینترنتی و نحوه دور زدن اون،بازیهای رایانه ای، فضا، سبز تِک،دنیای روباتها، تا زه های اتوموبیل،خبرتِک و مشاهیرمعاصرعلمی ایران. حتما به صفحه صفحه فیس بوک ما یعنی
www.facebook.com/pnntechnology

سر بزنید،عضو این صفحه بشید. با شما از طریق فیس بوک در تماس خواهیم بود،
برنامه های هفته های قبل رو ببینیدو یا با ما ارتباط برقرار کنید.
هر کجای دنیا که هستید و در پروژه علمی و یا دانشگاهی درگیر هستید که فکر می کنید دونستنش برای ما جالبه، برای ما کامنت بگذارید و یا به ایمیل
Donoghteseftr@voanews.com
ایمیل بزنید.به شما پاسخ خواهیم داد.باور کنید که سرمون بسیار شلوغه تا برنامه ای درخور توجه رو به شما عرضه کنیم

Thursday, September 2, 2010

وبسایتهای اجتماعی و پدیده اگزیبیشنیزم اینترنتی

آیا شما الان در یک رابطه عاشقانه هستید؟ اعتقادات سیاسی شما چیه؟ امروز صبح کجا صبحونه خوردید؟ سئوالاتی که زمانی فقط افرادی که به شما خیلی نزدیک و صمیمی بودند جوابش رو می دونستند، بسیاری از ما ها الان بطور آنلاین به همه نشون میدیم.

تنها بعد از ۲ دهه از ظهور اینترنت ، این پدیده بسرعت داره رفتار ما رو در مورد آنچه که ما امروزه در دید عموم قرار میدیم، تغییر میده.اما هیچ چیزی باندازه سایتهای اجتماعی ، حریم زندگی خصوصی افراد رو به چالش نکشیده.بخصوص فیس بوک. وبسایتی که سال ۲۰۰۳ در حد پروزه پایان نامه چند جوان در دانشگاه هاروارد آمریکا بود الان در ماه تنها ۵۰۰ ملیون کاربر داره. این یعنی از هر ۱۳ نفر در دنیا الان ۱ نفر کاربر فیس بوکه!و تازه مارک زوکربرگ رئیس این وبسایت همین هفته پیش اعلام کرد که با گسترش بازار فیس بوک در کشورهایی مثل ژاپن، روسیه و کره جنوبی، این رقم بزودی به ۱ ملیارد نفر خواهد رسید. پس از فیس بوک و با حفظ فاصله زیاد، وبسایت اجتماعی مای اسپیس قرار داره. مای اسپیس از ابتدای تشکیل محل خوبی برای ارتباط با شخصیتهای معروف و مهم بود. هنرمندای زیادی برای ارتباط مستقیم با طرفدارای خودشون ، مدتهاست که از مای اسپیس استفاده می کنند. اما وقتی پای پول درآوردن به میدان میاد ، رقبای زیادی هم وارد گود میشن تا سهمی از این خوان رنگین اینترنتی ببرند. استیو جابز مدیر شرکت اپل در روز اول سپتامبر امسال پرده از پروژه جدید این شرکت برای ورود به بازار وبسایتهای اجتماعی پرده برداشت. این پروژه که پینگ نام داره یکی از ویژگیهای جدیدیه که به نرم افزار آیتونز۱۰ اضافه شده. آیتونز همین الان هم یکی از بزرگترین بازارهای موسیقی آنلاین محسوب میشه. با اضافه شدن پینگ کاربر میتونه موسیقی هایی که دوست داره رو با بقیه به اشتراک بگذاره.همچنین کاربرا میتونند هر لحظه ببینند که بقیه دوستاشون چه آهنگا هائی رو دانلود می کنند. مهمترین ویژگی پینگ اینه که به کاربرا این امکان رو میده که بتونند هنرمندان مورد علاقه خودشون رو دنبال کنند. من خودم هنوز منتظر خوندن نظرات منتقدان در مورد این ویژگی جدید آیتونز هستم. اما هنوز هیچی نشده روزنامه نیویورک تایمز در مقاله ای ، پینگ رو رقیب بالقوه خطرناکی برای وبسایتها اجتماعی دیگه دونسته.

Wednesday, August 18, 2010

معرفی گوشی جدید بلک بری: بلک بری تورچ ۹۸۰۰

شرکت ریسرچ این موشن کاغذ کادوی دور تلفن جدید هوشمند خودش ، به اسم بلک بری تورچ ۹۸۰۰ رو،بالاخره باز کرد. این تلفن که در مراسم مفصلی در نیویورک بنمایش دراومد در واقع آخرین تلاش شرکت تولید کننده بلک بری برای مقابله با محصول آخر شرکت اپل یعنی آیفون ۴. از ماه ها پیش بلاگر ها و خبرنگارانی که اخبار مربوط به فناوری رو دنبال میکردند، اعلام کرده بودند که این گوشی هوشمند جدید از سیستم عامل بلک بری او اس ۶ استفاده خواهد کرد. این سیستم عامل که برای کارکرد راحت تر بر روی اینترنت طراحی شده ، باید به کاربران بلک بری کمک کنه تا بتونند مثل کاربران آیفون براحتی برروی وب فعالیت کنند. غیر از اون میشه از صفحه بزرگتر این گوشی بعنوان یکی از ویژگیهای جدیدش نام برد. این صفحه که مولتی تاچ هم هست بهمراه کیبورد کشوئی گوشی به کاربرا امکان میده که نسبت به بلک بری های قبلی از فضای بیشتری برای کار کردن برخوردار باشند و دیگه همه چی تو هم توهم نباشه. دوربین نصب شده بر روی این گوشی هم ۵ مگا پیکسله و یه فلش پرقدرت هم کنارش نصب شده تا عکسبرداری در تاریکی رو هم ممکن کنه. شرکت ریم ، تولید کننده این گوشی همچنین ادعا میکنه که باتری بلک بری تورچ ۹۸۰۰ از فناوری پیشرفته تری نسبت به مدلهای پیشین خودش استفاده میکنه. در ضمن این گوشی مثل مدلهای پیشین خودش از فناوریهای انحصاری بلک بری مثل جستجوی جهانی و بلک بری مسنجر هم بهره منده. فناوری مسنجر بلک بری جدیدا باعث بروز حساسیتهای خاص در دولتهای آسیائی ، بخصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس شده. در عرض تنها ۱ هفته ، کشورهای امارات متحده عربی، عربستان سعودی ، هند و اندونزی به شرکت تولید کننده بلک بری هشدار دادند که اگه دسترسی به سرورهای بلک بری مسنجر رو برای دولتهای این ۴ کشور ممکن نکنه، سرویس مربوط به این فناوری رو در کشورهای خودشون کور خواهد کرد. بلک بری مسنجر با تبدیل به کد کردن پیامهای رد و بدل شده بین کاربران ، عملا شنود این مکالمات رو برای دولتها غیر ممکن میکنه. البته شرکت ریم سرگرم مذاکره با این دولتهاست تا به یه توافق ضمنی در این زمینه برسه.

اما برگردیم به بلک بری تورچ ۹۸۰۰. این گوشی از هفته پیش که به بازار اومده نتونسته اونطوری که انتظار میرفت در بازار آمریکا موفق باشه. وال استریت جورنال در مقاله ای فروش این گوشی رو در ایالات متحده "کمتر از سطح انتظار" و "سست" توصیف کرد و گفت در روزی که این گوشی بطور همزمان در آمریکا پخش شد، هیچ صفی در برابر مغازه های عرضه کننده این گوشی گزارش نشده. تحلیلگران موسسه آر سی بی گفتند که بلک بری در هفته اول فروش خودش تنها ۱۷۰ هزار دستگاه فروخته. این آمار در مقابل رقم ۱.۷ ملیون دستگاه فروش آیفون ۴ بسیار ناچیز نشون میده. در واقع شرکت اپل با موفقیت چشمگیر خودش در پروژه آیفون ۴، استانداردها رو در دنیای تلفنهای همراه بالا برده. اما سخنگوی شرکت ریم در مقابل فروش این گوشی رو "مطابق انتظار" اعلام کرد و گفت که یکی از دلایل فروش پائین این گوشی اینه که بسیاری از کاربران بلک بری ترجیح دادند تا بجای خرید یه گوشی جدید ، سیستم عامل گوشیهای بلک بری قدیمی خودشون رو به بلک بری او اس ۶ ارتقا بدند. یکی از نکات بسیار قابل توجه در مورد گوشی جدید بلک بری تورچ ۹۸۰۰، تفاوت قیمت اون بین توزیع کننده اصلی این گوشی، یعنی شرکت ای تی اند تی با قیمت ارائه شده بر روی سایتهای خرید آنلاین ، مثل سایت آمازونه. در حالیکه ای تی اند تی این گوشی رو با قیمت ۱۹۹ دلار بهمراه یه قرارداد ۲ ساله عرضه میکنه ، سایت آمازون همین گوشی رو بدون سرویس خط دهنده بقیمت ۹۹ دلار میفروشه! شرکت ریم تولید کننده این گوشی در واکنش به قیمت ارائه شده بر روی سایت آمازون اعلام کرده که این قیمت نشون دهنده شکست پروژه بلک بری تورچ ۹۸۰۰ نیست و تنها یه استراتژی فروش جداگانه است که از سوی شرکت اعمال میشه. ما قضاوت رو میسپریم به شما.