در خبر اول این هفته باید گفت که کل دنیای فناوری در جهان از زلزله و سونامی اخیر در کشور ژاپن متاثر شده. ژاپن ، کشوری با سابقه در زمینه تولید محصولات الکترونیکی در دنیاست و بسیاری از شرکتهای تولید کننده محصولات مصرفی در دنیا بسیاری از قطعات خودشون رو از این کشور تهیه میکنند. خیلی از شرکتهای تولید کننده محصولات مرتبط با فناوریهای روز هم اصلا ژاپنی هستند و حالا با اوضاع بهم ریخته و حال و روز خراب اقتصاد ژاپن خیلی از این شرکتها از حالا در مورد کاهش تولیدات خودشون به بازار هشدار میدن. از جمله شرکت تویوتا اعلام کرده که در آینده نزدیک قادر نخواهد بود به تقاضای بازار در مورد خرید اتوموبیلهای این شرکت بخصوص در آمریکا پاسخ بده. مدیر شاخه آمریکای این شرکت در مصاحبه شبکه چهار آمریکا گفت که بخصوص مدل بسیار محبوب این شرکت بنام پریوس در آینده نزدیک با کاهش تولید مواجه خواهد شد. این کاهش تولید محدید به شرکتهای ژاپنی تولید کننده اتوموبیل نیست و حتی شرکت جنرال موتورز اعلام کرده که ممکنه مجبوربشه خط تولید برخی از کارخانه هاشو در آمریکا تعطیل کنه ، چون بسیاری از قطعات این اتوموبیلها در ژاپن ساخته میشه. در مورد تولید کننده های سخت افزارهای رایانه ای هم همین بس که در یک مورد شرکت اپل اعلام کرده که بخاطر تبعات زلزله در ژاپن قادر نخواهد بود تقاضای بازار برای دستگاه آیپد ۲ رو رو برآورده کنه و افرادی که بطور آنلاین اقدام به خرید آیپد دو کردن حالا حالا ها باید منتظر بمونند.
در خبری دیگر سازمان فضائی آمریکا ناسا ، در روز ۱۸ مارس مریخ پیمای جدید خودش رو در آزمایشگاه شبیه ساز مریخ واقع در ایالت کالیفرنیا آزمایش کرد. این مریخ نورد که کیوریاسیتی یا کنجکاو نام داره از آخرین فناوریها در زمینه پردازشگر و سخت افزارهای مکانیکی بهره میبره تا بتونه با کارائی بالا و مصرف انرژی پائین بر روی سطح بسیار ناصاف مریخ براحتی حرکت کنه. مهندسین ناسا در جت پروپولشن لب کالیفرنیا کنشو و واکنش کیوریاسیتی رو بر روی سطوح مختلف آزمایش کردند. همچنین این مریخ نورد تونست با موفقیت از سطوح شیبداربا زاویه حداکثر ۲۰ درجه براحتی عبور کنه. با توجه به مشکلات مریخنوردهای قبل در مواجهه با سطوح پوشیده از شن در این کره سرخ ، کیوریاسیتی بر روی سطحی پوشیده از شنهای ساحلی هم آزمایش شد تا عملکرد اون بطور کامل بررسی بشه. مشکل اصلی اینه که مریخ نوردهای قبل ممکن بود ساعتها در شن گیر کنند اما چون چرخهاشون در حال بکس و باد کردن هنوز میچرخید، مغز رایانه ای اون تشخیص نمیداد که مریخ نورد دچار مشکل شده. برای مقابله با این مشکل مهندسین سوراخهایی رو روی چرخهای کیوریاسیتی طراحی کردند تا این مریخ نورد در هنگام حرکت روی شن از خودش رد باقی بذاره و اگر وارد سطح شنی بشه و شروع به لیز خوردن بکنه ، مغر دستگاه متوجه خواهد شد که چرخها دیگه از خودشون ردی نمیگذارن و اونجاست که کیوریاسیتی از حرکت می ایسته و با زمین تماس میگیره تا کسب تکلیف کنه.
شرکت اینتل هر ساله مسابقه ای رو بنام یافت استعدادهای جوان علمی در مقطع دبیرستان در آمریکا برگزار میکنه. این مسابقه که جایزه ای ۱۰۰ هزار دلاری رو نصیب برنده خودش میکنه ، مهمترین مسابقه علمی در مقطع پیش دانشگاهی در آمریکا بحساب میاد. جایزه اول امسال به اوان ادارنی از مدرسه ونچر در ایالت کالیفرنیا اعطا شد. این جایزه ۱۰۰ هزار دلاری برای پروژه محاسبات ریاضی اوان که در اون دو راه محاسبه جذر عدد صحیح با هم مقایسه شده بود به او اعطا شد. در مصاحبه با بخش رسانه اینتل ، اوان ادارنی گفت که از کودکی عاشق اعداد بوده و از ۲ سالگی شروع با آموختن ریاضیات کرده . اوان در ۸ سالگی کتابهای بسیار پیچیده ریاضیات رو مطالعه میکرده و این پروژه ای بوده که از ۱۶ سالگی بفکرش رسیده بود. جایزه دوم ۷۵ هزار دلاری اینت به میشل هکمن از ایالت نیویورک برای تحقیقی در مورد وابستگی شدید نوجوانان به تلفنهای همره اعطا شد. جایزه سوم هم به متیو میلر از ایالت کارولینای شمالی رسید که در تحقیقی ثابت کرده که اضافه کردن برآمدگیهایی بر روی تیغه پروانه توربینهای بادی باعث بالا رفتن کارائی آنها و بهینه شدن فرم آیرودینامیک اونها میشه.