Wednesday, October 27, 2010

ساماندهی وضعیت اینترنت در ایران؛ آیا فضای اینترنتی در ایران بازتر میشود؟


 خبرگزاری ایتنا در ایران بنقل ازمخبر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: ساماندهی وضعیت اینترنت و رفع محدودیت اینترنت طی دو هفته آینده در صحن علنی مجلس تصویب می‌شود.ا ین در حالیه که چندی پیش نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس، با بیان اینکه در ورود فناوری به کشور از دیگر کشورهای همسایه بسیار عقب هستیم، اعلام کرد: با رفع این محدودیت‌ها و عرضه سرویس وایمکس در کشور بسیاری از مشکلات فعلی عقب ماندگی در بخش اینترنت و کاربردهای آن حل خواهد شد.
آمار و اطلاعاتی که وزارت مخابرات در ایران میده با اونچه کاربران اینترنتی در ایران میگن متفاوته. همین سایت ایتنا چند وقت پیش مقاله ای نوشته بود که بدلیل توجه به کمیتها در آمار، کیفیت پائین خدمات، بشدت اعتماد عمومی رو نسبت به اینترنت پائین آورده. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حالی در آخرین اعلام وضعیت ارتباطات کشور از رشد یک هزار و ۷۸۲ درصدی پهنای باند اینترنت در کشور خبر می‌ده که استفاده از اینترنت برای انجام امور روزمره و دریافت خدمات آنطور که باید میان مردم باب نشده و به دلیل مشکلات زیرساختی ،مردم به خدمات دیجیتالی اطمینان ندارند و ترجیح می‌دن خدمات خود را همچنان به صورت حضوری و غیر دیجیتالی دریافت کنند.
 در ضمن وزارت ارتباطات اخیرا اعلام کرده که در ۵ سال گذشته تعداد کاربران اینترنت در ایران با ضریب ۲۵۹ درصدی رشد کرده.
 اما با اینهمه سانسور اینترنت در ایران بنظر نمی رسه که کاربرا از نحوه سرویس دهی مخابرات راضی باشند
 دسترسی آزادانه به اینترنت حق همه شهروندان جهانه. اما شما که در ایران یا خیلی کشورهای دیگه الان با سانسور اینترنتی مواجهی، ما بزودی در برنامه ۲.۰ گزارش کاملی رو درباره نرم افزارهای ضد فیلتر خواهیم داشت. به صفحه ما در فیس بوک برید
www.facebook.com/donoghtesefr
ما بخشی رو به سئوالات شما اختصاص دادیم. سئوالات خودتون رو بصورت کامنت در زیر موضوع این هفته پست کنید. ما سئوالات شما رو از متخصصینی که قراره در این برنامه شرکت کنند خواهیم پرسید
 اگر دسترسی به فیس بوک ندارید،میتونید به آدرس
DONOGHTESEFR@VOANEWS.COM
ایمیل بزنید و سئوالتون رو بپرسید. یا حتی اگر مایلیلد میتونید تقاضا کنید تا ما شما رو عضو خبرنامه بخش فارسی صدای آمریکا کنیم. از طریق این خبرنامه همچنین میتونید بطور مرتب پراکسی های هفتگی بگیرید که به شما امکان میده فیلترینگ رو در ایران دور بزنید

Friday, October 22, 2010

بازیهایِ ویدئویی: سرگرمی، وقت تلف کردن، یا منبعِ درامدی بسیاری عالی؟

بسیاری از ما ها ساعتها وقتمون رو صرف بازیهایِ رایانه ای کردیم بدون اینکه حتی برامون منفعت مالی داشته باشه. یادتون هست اون روزهایی رو که بزرگترها بهتون میگفتن بچه بسّه چقدر بازی میکنی، پاشو به درس و مشق و زندگیت برس.
میتونید روزی رو تصور کنید، که بزرگترها، شما رو به بازیِ بیشتر تشویق کنن؟
کسب درآمد بالا از طریقِ بازیِ ویدئویی، امری غیر ممکن که امروز به واقعیت تبدیل شده.
چندین ساله که در دنیا مسابقاتِ المپیکِ ویدئو گیم برگزار میشه، مسابقاتی ویدئویی مثلِ مسابقاتِ سامسونگ، ال جی، و کوئِیک کان،
این مسابقات، سالانه میلیونها دلار جایزه نقدی رو به گیمر هایِ حرفه ای و تیمهای برتر اهدا میکنند.
جدای از اون شرکتهایِ تولید کنندهء سخت افزار سالانه میلیونها دلار، به گیمرهایِ حرفه ای میدند تا محصولاتِ اونهارو امتحان، و سپس تبلیغ کنند. امّا گسترشِ فناوری به همراهِ امکانات بازیهایِ آنلاین، داره دست به دستِ هم میده تا امکان درآمدزایی رو نه تنها برای گیمرهایِ حرفه ای بلکه برای تمامیِ گیمرها، مهیا کنه.
یادتونه که گفتم شاید روزی برسه که بزرگترها ، بچه هاشون رو به بازی کردن بیشتر و جدیتر تشویق کنند؟ الان میخوایم بهتون نشون بدیم که پشت دروازه های این دنیا چه چیزی انتظار شما رو میکشه . شما برای پول در آوردن از بازی کردن به یه دستگاه بازی و یه خط اینترنت پر سرعت احتیاج داری. بعد از اون فقط باید بر یکی از چندین لیگ بازیهای آنلاین ثبت نام کنی.توماس مک کارتی مدیر و صاحب شرکت  بتل امپایر  به شما توضیح میده که این لیگها چطور کار می کنند :
" بتل امپایر  یه لیگ بازیهای آنلاینه که درآمد ۷ رقمی در سال رو برای قهرماناش تضمین میکنه. مثل قهرمانان لیگهای ورزشی ان بی ای یا ان اف ال."
با گسترش صنعت بازیهای رایانه ای شرکتهای زیادی سرمایه خودشون رو به این صنعت آوردند و امیدوارند که بتونند بازی های رایا نه ای رو بصورت ورزش بثبت برسونند.
"الان ۹۰۰ ملیون گیمر در دنیا وجود داره. این رقم بیش از تعداد بازیکنا و طرفداران هر رشته ورزشیه و الان وقت خوبیه تا بازی کردن قانونی بشه و بنظر من اولین قدم در این راه اینه که به بازیکنان پول پرداخت بشه."

 اینجوریه که در دنیای امروز هر کسی میتونه از گیم بازی کردن پول دربیاره. و حتما هم لازن نیست تا در این تورنمت ها اول بشی. همین که جزو ۱۰% بالای جدول باشی پول خوبی نصیبت میشه.
 وقتی آدم به بازیهای رایانه ای فکر میکنه، تصویری که تو ذهن ایجاد میشه پر از وسایلیه که به فناوری ربط مستقیم دارند. الکترونیک، حسگرها و پردازنده ها. اما گسترش آنلاین گیمینگ با پیشرفت کدوم زمینه در فناوری اتفاق افتاده؟
 

Monday, October 11, 2010

فیس بوک و تغییر در نحوه زندگی افراد

یک ابر رسانه با نیم ملیارد کاربر. طبق آمار منتشره خود فیس بوک ، کاربران این وبسایت ماهی ۲۳ ساعت وقت در فیس بوک میگذرونندو ماهی ۳۰ ملیارد صفحه اطلاعات رو در فیس بوک به اشتراک میگذارند. همین مسئله باعث شده تا در ایالات متحده بحث های زیادی در مورد کاربرد فیس بوک در زندگی امروز مردم پیش بیاد .
اما خود فیس بوک بر روی حقایق دیگر این وبسایت تاکید میکنه. این وبسایت به ۷۰ زبان ترجمه شده و ۷۰% کاربرانش در خارج از ایالات متحده هستند. ماهی ۳۰۰ هزار نفر از کاربران، از اپلیکیشن های ترجمه زبان فیس بوک استفاده می کنند تا نظرات خودشون رو به زبانهای دیگه ترجمه کنند. این یعنی وسیله ای برای ارتباط فرهنگهای مختلف. همچنین فیس بوک به بیش از ۱ ملیون کارپرداز از ۱۸۰ کشور جهان امکان میده تا با استفاده از این سایت ، مشاغل زیادی رو تبلیغ کنند.
در ایران اما فیس بوک مدتهاست که در کانون توجهات رسانه ها و مردم قرار داشته. بعد از شل کن سفت کن های زیاد در مورد فیلتر کردن این وبسایت تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری در ایران ، بعد از انتخابات و استفاده گسترده از ظرفیتهای رسانه ای فیس بوک از طرف مخالفان دولت ، این سایت در ایران بطور گسترده فیلتر شد. این وبسایت بحدی حکومت ایران رو نگران کرده که حتی اخیرا صدا و سیمای ایران با ساخت یک برنامه تلویزیونی و سرهم کردن داستانهایی که هیچ کدومشون ثابت نشده، سعی کرده تا وانمود کنه که این وبسایت توطئه سازمانهای جاسوسی غربی برای جمع آوری اطلاعاته.
در حالیکه جمهوری اسلامی فیس بوک رو فیلتر میکنه ، متحدانش در منطقه از این وبسایت برای خبررسانی استفاده میکنند. مثلا حزب الله لبنان در فیس بوک دارای صفحه ای با بیش از ۲۰۰۰ طرفداره.