Tuesday, April 27, 2010

رشد چشمگیر تعداد کاربران اینترنتی در آسیا


بلاگ بانک جهانی اخیرا خبر از رشد سریع کاربران اینترنتی در قاره آسیا داد. در حوزه آسیا پاسیفیک ، چین با رشدی معادل ۳۱ در صد در آمار بازدیدکنندگان همیشگی اینترنت در این منطقه از بقیه پیشتاز است. خدمات مناسب مخابراتی، از جمله اینترنت، یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشورهاست. بسیاری از کشورهای دنیا، به‌ویژه در منطقه‌ی جنوب شرقی آسیا، با استفاده از گسترش اینترنت پر سرعت و ارائه‌ی خدمات مختلف بر بستر اینترنت، صرفه‌جویی‌های کلانی در هزینه‌ها و مصرف انرژی نموده اند.

وبسایت کام سکور، مشاور اصلی بازار بورس نزدک در آمریکا ، نیز در گزارش اخیر خود متوسط رشد کاربران اینترنتی در منطقه آسیا-پاسیفیک را ۲۲ درصد اعلام کرد. با این حساب شمار کاربران اینترنتی در منطقه جنوب شرق آسیا اکنون به مرز نیم ملیارد نفر رسیده است. وبسایت کام اسکور همچنین بنقل از آقای ویل هاجمن، مدیر بخش خاور دور این شرکت، اعلام کرد که این منطقه علاوه بر داشتن بیشترین تعداد کاربران اینترنتی در دنیا، اکنون بالاترین نرخ رشد کاربران را نیز به خود اختصاص داده است.

ایران نیز در چند ساله اخیر شاهد رشد چشمگیر کاربران اینترنتی بوده است. وبسایت مرکز آمار بین المللی اینترنتی اخیرا آمار جالبی را در مورد کاربران اینترنتی منتشر کرده است. این مرکز بنقل از آمار گرفته شده از شرکت مخابرات ایران، رشد تعداد کاربران اینترنتی در ایران را مابین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ میلادی معادل ۴۸.۵% اعلام کرد. برطبق این آمار اکنون تعداد کاربران اینترنتی در ایران به بیش از ۳۲ ملیون رسیده است.

تاکنون آمار مستقلی در زمینه تعداد کاربران اینترنت در ایران منتشر نشده است.شرکت مخابرات تامین کننده خطوط اینترنتی در ایران است و همواره از سال ۲۰۰۰ آمار مثبتی را در مورد گسترش شبکه اینترنت در ایران منتشر کرده.با وجود این، نه پراکندگی خدمات اینترنتی در وضعیت مطلوبی‌ست و نه کیفیت خدمات. در مدت اخیر نیز بارها اخبار و گزارش‌هایی از اختلال و قطعی ارتباط اینترنتی منتشر شده است گذشته از سرعت کم و اختلال در شبکه، پراکندگی متناسبی نیز در دسترسی به اینترنت پرسرعت در سطح کشور وجود ندارد و حتی در برخی از نقاط پایتخت هنوز ممکن نیست.

تعداد پورت‌های اینترنت پر سرعت در ایران باید در برنامه‌ی پنجم توسعه (سال ۱۳۹۳) به دست‌کم ۱۰ میلیون برسد. شرکت‌های ارائه‌کنندۀ اینترنت پرسرعت، پورت ADSL2+ با سرعت تا ۲ مگابیت بر ثانیه را در فهرست فروش خود دارند، اما ظاهرا کاربران خانگی، نه در همه‌جا، سرعت حداکثر ۵۱۲ کیلو بیت بر ثانیه دریافت می‌کنند که البته در عمل سرعتی کمتر از این حد ارائه می‌شود.

Tuesday, April 20, 2010

نرم افزار هیستک : جستجوی سوزن در بار کاه

با اینکه سانسور اینترنت در دنیا شامل حال ملیونها کاربر در کشورهایی مانند چین و ایران می شه، اما تعداد نرم افزارهایی که می تونند بطور موثر به جنگ این فیلترینگ گسترده برن ، به زحمت به تعداد انگشتهای دو دست میرسه. مضافا اینکه با وجود دسترسی دولتها به فناوریهای شنود و ردگیری، حتی اگر یک کاربر بتونه از فیلتر دولتی بگذره، باز هم باید بدونه که بدون کدگذاری تمام حرکاتش قابل ردگیری خواهد بود.اما اخیرا گروهی موسوم به "پژوهش های سانسور"درشهر سان فرانسیسکو آمریکا نرم افزاری رو منتشر کرده که میشه اون رو برگ جدیدی در مبارزه با سانسور اینترنت در ایران دونست. نرم افزار هیستک نه تنها می تونه فیلترینگ حکومتی رو دور بزنه ، بلکه اطلاعات رد و بدل شده رو تبدیل به کد می کنه.تا اینجای کار، هیستک در حد نرم افزارهای فیلترینگ قبلی عمل می کنه. اما چیزی که این نرم افزار رو از بقیه نرم افزارهای مشابه متمایز میکنه قابلیت اون در پنهان کردن حجم اطلاعات کد شده در میان ترافیک اطلاعات کد نشده است. با این وجود دیگه امکان ردگیری اطلاعات بسیار مشکل میشه و بقولی میشه مثل "گشتن دنبال سوزن در بار کاه".هیستک در زبان انگلیسی یعنی بار کاه .این نرم افزار با داشتن گنجینه ای از تارنماهایی که در ایران فیلتر نمیشن، هر وقت که کاربر به یک سایت ممنوعه بره جوری وانمود میکنه که انگار اون کاربر به یکی از همون تارنماهای فیلتر نشده رفته
http://www.haystacknetwork.com/
در برنامه کافی شاپ هفته قبل به معرفی این نرم افزار پرداختم و همچنین در گفتگوی اختصاصی با آستین هیپ از انگیزهای پشت ساخت این نرم افزار پرسیدم.برای تمام شماهایی که در ایران بدنبال دست یابی به اینترنت آزاد هستید و نمی خواید تا هر حرکت و رفتارتون در اینترنت توسط کسی شنود بشه، هیستک بهترین دوست شما خواهد بود

برای دیدن گزارش کامل کافی شاپ در مورد این نرم افزار ، روی لینک زیر کلیک کنید
http://www.youtube.com/watch?v=09IdMAIbE7k


Wednesday, April 14, 2010

موهای بلند، خالکوبی و موسیقی.




این تیتر گزارش اسوسیتدپرس از دومین مراسم سالیانه "گولدن گادز" در نوکیا کلاب در لوس آنجلسه. این مراسم دو ساله که به معرفی برترینهای موسیقی هوی متال می پردازه. در یک شب رویایی ، متال دوباره به صحنه اومد. با تمام غولهای بزرگی که شاید فقط بشه سالی یکبار همشون رو با هم در یک جا جمع کرد. "آزی آزبورن، اسلش، آلیس کوپرو لمی کیلمیستر"از مهمانان فرش قرمز این مراسم بودند. همچنین راب زامبی و اسلش بهمراه گروه "شیطان پرادا می پوشد" برای حضار برنامه اجرا کردند.

http://www.metalinjection.net/tv/view/4779/crashing-the-revolver-golden-gods-2010-black-carpet

آزی آزبورن به خبرنگاران گفت که موسیقی متال هیچگاه نخواهد مرد.

رانی جیمز دیو هم در این مراسم گفت که مراسم گرمی با نادیده گرفتن موسیقی متال سالها جایزه بهترین گروه هوی متال را به گروه "جتروتال" می داد. حتی هنگامیکه گروه متالیکا آلبوم موفق سال ۹۱ خود را به دنیا عرضه کرد، باز هم نامش در میان نامزدها هم نبود.

گیتاریست معروف اسلش به خبرنگاران حاضر در این مراسم گفت که از اینکه بهمراه خدایان موسیقی متال در یکجا حاضر شده ، احساس غرور می کند.

آلیس کوپر، شخصیت خبرساز ژانر متال در این مراسم گفت :" فکر می کنم ۵۰ سال دیگر هم بچه ها در گاراژ خونه شون به تمرین آهنگهای "رولینگ استونز" و "د هو" مشغول باشن. این موسیقی هیچ وقت نمی میره.بقیه سبکهای موسیقی ممکنه از بین برن، اما متال همیشه پا برجاست.

Monday, April 5, 2010

یک و بام و دو هوا در زمینه اطلاعرسانی: بیایید، ببینید، ولی چیزی نگویید

دولت ایران چند وقت پیش اعلام کرد که حدود ۱۲ ملیون سایت را بدلایل مختلف در کشور مسدود کرده است. همچنین سپاه پاسداران با همکاری وزارت اطلاعات در ۲۲ اسفند امسال تعدادی از فعالان اینترنتی را به دلایلی همچون "مبارزه با فليترينگ در داخل کشور" و" ايجاد امنيت براي کاربران شبکه مجازي عليه جمهوري اسلامي" دستگیر کرد.اما مبارزه با فیلترینگ و داشتن امنیت بر روی اینترنت تنها یک عمل و عکس العمل در دنیای مجازی است و رد شدن یک کاربر از فیلترهای باز هم مجازی تنها به دلیل برتری فنی آن کاربر باز هم تنها در دنیای مجازی صورت می گیرد. اصلا اینترنت چیست؟ اینترنت عبارت است از شبکه سرتاسری جهانی کامپیوترها با هم یا "ورلد واید وب" . بعضی ها هم آنرا "ابر بزرگراه اطلاعات" خوانده اند. اما به هر گونه و یا از هر کجا که به اینترنت وصل شوی فرقی نمیکند،باز هم تو به شبکه جهانی وصل هستی . در ایران بعناوین مختلف ارتباط یک شهروند با دنیای خارج ممنوع است و صرف ارتباط یک ایرانی با رسانه های خارجی موجب بازخواست می شود. آیت الله مکارم شیرازی اخیرا در مصاحبه ای با "خبرگزاری حوزوی رسا" رسما گفت :"نگاه ‌کردن به سایت‌ها و رسانه‌های بیگانه به‌مصلحت مردم نیست و برقراری ارتباط با آنها هم شرعا جایز نیست." یک سئوال دیگر: ایران خبرنگارهای خارجی را برای چه به ایران دعوت می کند در حالیکه برقراری ارتباط با آنها برای مردم "شرعا جایز نیست"؟ محمود احمدینژاد ، چند ماه پیش در مصاحبه با "چارلی رز" خبرنگار شبکه سی بی اس آمریکا ، از وی دعوت کرد "که به هر کجای ایران که می خواهد سفر کند". اما در عین حال صحبت کردن و برقراری ارتباط شهروندان ایران با یک شبکه خارجی "شرعا جایز نیست." جمهوری اسلامی ادعا می کند که احکام شرع شیعه را در کشور به اجرا می گذارد و در مورد اینترنت نیز ، از آنجا که مرجع تقلید در نظام جمهوری اسلامی پیش بینی شده تا "مصلحت مردم" را تشخیص بدهد ، نگاه همان نگاه عدم برقراری ارتباطات است. در دنیایی که سالهاست دنیای ارتباطات نام گرفته ، جمهوری اسلامی شهروندانش را به جرم داشتن تواناییهای فنی در عبور ازفیلترهای مجازی مجازات می کند. .