پژوی ۲۰۶ در فرانسه در دو کلاس حجم موتور ۱.۶ و ۲ لیتر تولید میشود. در حالیکه موتور این خودرو در ایران ۱.۳ لیتر است. در عین حال شرکت ایران خودرو بسیاری از آیتم های ایمنی این خودرو را حذف میکند. از جمله کیسه هوا و حسگر های الکترونیکی. با این اوصاف میتوان براحتی گفت که خودروی تولید شده در ایران بمراتب گرانتر از نمونه مشابه آن در فرانسه بدست مصرف کننده می رسد. در عین حال ایران خودرو با اضافه کردن این آیتمها از مشتری پول اضافه اخذ می کند. در واقع این کارخانه بجای بالا بردن سطح فرهنگ استفاده از خودرو ، از افرادی که دارای این فرهنگ هستند، پول بیشتری می گیرد
با مقایسه ساده ای میان خودرو تولید شده در ایران و فرانسه، میتوان به تفاوتهای فنی آنها پی برد
حقوق مشتری
و سازمانهای حمایت کننده از آن
در همین حال سازمانهای بسیاری بدنبال هدفمند کردن این شرکت در جهت خدمت به اقتصاد ملی و حقوق مصرف کننده میباشند.در همین راستا سازمان ملی بهره وری امسال رتبه این شرکت را تنزل داده که با عکس العمل شدید مدیران این کارخانه همراه بود:http://news.ikco.com/webmodules/news/newsview.aspx?cat=110
شركت بازرسي كيفيت و استاندارد ايران نیز براي اولين بار نتايج ارزيابي ميزان رضايت مشتريان از نحوه فروش و خدمات پس از فروش خودروسازان داخلي و شركتهاي وارد كننده برندهاي خارجي را اعلام كرد.
از سوي ديگر در بخش فروش نيز شركت ايرتويا نماينده رسمي تويوتا ژاپن در ايران حائز بالاترين ميزان رضايتمندي به حساب ميآيد و شركت ستاره ايران، نماينده رسمي بنز آلمان هم در اين بخش آخرين رده را به خود اختصاص داده است. اين روزها به خوبي ميتوان برندهاي معتبر آسيايي يعني تويوتا و هيونداي را در ترافيك جادههاي كشور مشاهده كرد. برندهايي كه غالب آنها وارداتي به حساب آمده و به دليل تعرفه بالا و در نتيجه گراني اين محصول، قشر خاصي از جامعه به سمت آنها گرايش دارد.
اين در حالي است كه طي امتيازبندي ميزان رضايت مشتريان از خدمات پس از فروش خودرو طي شش ماه ابتدايي امسال، شركت ايرتويا نماينده رسمي تويوتا ژاپن در ايران، مكان چهارم را به خود اختصاص داده و در اين زمينه ۶۶۰ امتياز كسب كرده است، ايرتويا كه با وجود تنوع محصولات خود در ايران تنها 14 نمايندگي شبكه خدماتي دارد در بخش فروش حائز بالاترين امتياز (۶۹۸امتيار) در بين كل شركتهاي تحت ارزيابي طي 6 ماه نخست امسال شده و در مجموع ۰/۳۳درصد از سهم بازار خودرو ايران را به خود اختصاص داده است.
اين در شرايطي است كه رقيب ايرتويا در كشور يعني آسان موتور نماينده رسمي هيونداي موتورز كره، با ۴۵امتياز اختلاف، مكان سوم جدول ميزان رضايتمندي مشتريان داخلي از فروش خودروهاي سواري طي ۶ ماه اول سال در اختیار داشته.
جایگاه خودروسازان کشور
تحويل سي هزار خودروي توليد داخل كه فاقد كيفيت مناسب رنگ بودهاند، موجب بروز اعتراض در يكي از شركتهاي خودروسازي شده است
ايرانخودرو و سايپا؛ دو شركتي كه شرايط آنها در بخشهاي فروش و خدمات پس از فروش عكس يكديگر است؛ به نحوي كه در جدول ميزان رضايت مشتريان از خدمات پس از فروش طي نيمه اول سال جاري ايرانخودرو با امتياز ۶۳۰ و با بهرهگيري از ۷۰۰ نمايندگي شبكه خدماتي جايگاه ششم را در اختيار دارد اما گروه خودروسازي سايپا با ۵۶۲ نمايندگي شبكه خدماتي و امتياز ۶۱۶ بين ۱۲ شركت تحت ارزيابي، نهم شده است.
اين در حالي است كه سايپا (فارغ از زيرمجموعههاي خود همچون پارسخودرو) در بخش رضايتمندي مشتريان از فروش خودروها طي ۶ ماه ابتدايي سال با ۶۴۱امتياز، چهارم شده و ۴ رده از همتاي خود ايرانخودرو كه در اين بخش ۵۹۲ امتياز دارد، بالاتر قرار گرفته است. همچنين پارسخودرو نيز كه محصولاتي مانند، ماكسيما، نيسان رونيز و تندر-۹۰ را به بازار داخل عرضه كرده در بخش ميزان رضايت مشتريان از فروش، با ۵۵۱ امتياز و ۲/۶۴درصد سهم از بازار، يكي به آخر است.
آن طور كه در گزارش سازمان بازرسي استاندارد و كيفيت ايران آمده،۳۵/۲۴درصد از سهم بازار خودرو كشور به ايرانخودرو اختصاص داشته و سايپا نيز۵۸ /۲۴درصد از سهم بازار را در اختيار دارد.
بنظر شما برای ارتقای سطح فرهنگ خودرو در ایران باید چه کرد؟